Rumpereklame, rabattkoder og raseri

Det koker i blogg-Norge! Bergensbloggeren Kristin Gjelsvik er rasende. Gjelsvik har sett seg lei på bloggerkollegenes fokus på “den perfekte kroppen”. Nå mener hun nok er nok! Spesielt bransjens dronning Sophie Elise har fått så hatten passer. Igår møttes de to til debatt. Blogg-Norge har utvidet både rumper og pupper. Er tiden inne for en innstramming? Lovinnstramning…

Foto: VG

Norges farligste forbilde

Kristin Gjelsvik mener Sophie Elise Isachsen er Norges farligste forbilde. Det er begrunnet i Sophie Elises siste stunt, en tatovering i hodebunnen. Årsak til tatoveringen? For høyt hårfeste. Det var dråpen som fikk begeret til å renne over for Gjelsvik. Hun går hardt ut mot Isachsen i en 16 minutter lang video. Gjelsvik mener Sophie Elise opptrer svært uforsvarlig overfor sine unge følgere.

Nei til “rumpereklame”

Samtidig som debatten ruller om komplekser og kroppsfiksering, vedtok Høyre å forby reklame for kosmetiske inngrep på helgens landsmøte. Unge Høyre var pådriver for å få gjennomslag for vedtaket. Tross heftig debatt ble det nei til “rumpereklame”. Det er både en riktig og viktig avgjørelse.

Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen, Høyre

Samfunnets skyld?

En rapport fra Folkehelseinstituttet i 2018 viser at antallet unge som får antidepressiva er doblet. Fra én til to prosent. Det er selvfølgelig trist. Økende “press” begrunnes ofte som årsaken til at noen unge sliter psykisk. Det må være legitimt å ilegge en viss grad av ansvar til den enkelte ungdom. Staten skal legge føringer og hindre uønsket markedsføring. Det er grunnleggende nødvendig. Likevel er det rimelig å kreve høyere grad av selvdisiplin. Slutt å oppsøke og følge steder som gir dårlig selvbilde.

Ta problemet ved roten!

Ofte er det for lettvint å skylde på “samfunnspress”. Det brukes som en unnskyldning. Problemet må tas ved roten. Høyres vedtak i helgen er ett steg i riktig retning. Hvis vedtaket går gjennom Stortinget vil det være positivt for de som idag opplever dårlig selvbilde, som følge av “rumpereklame”. Bloggere som Sophie Elise og Kristin Gjelsvik vil da ha tydeligere retningslinjer for hva de kan formidle sine følgere. Det samme vil selskapene som betaler i dyre dommer for bloggreklame.

Foto: NTB


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s