Klarer du å bære ett sentrumsparti, klarer du to!

Etter å ha båret Venstre inn i regjering for nøyaktig ett år siden, gjør Solberg-regjeringen seg klar for å ta imot nok et sentrumsparti. KrF skapte politisk unntakstilstand i høst, og med et minimalt flertall går KrF nå inn i Solberg-regjeringen. Klarer regjeringen et sentrumsparti, bør den klare to.

Etter ukevis med forhandlinger hadde nok KrFs Kjell Ingolf Ropstad sett for seg roligere dager. Det blir imidlertid ikke tilfellet. Ropstad presterte å kaste bensin på bålet i beste sendetid på rikskanalen torsdag kveld. KrF-politikeren sjokkerte under Debatten, da forkynte han det glade budskap: “Kvinner som kan bære frem ett barn, bør klare to”. Ropstads preken ble ikke godt mottatt og har vekket sterke meninger i media.

Ropstads uttalelser kommer på toppen av et allerede turbulent KrF. Den nye regjeringsplattformen virker svært lite KrF-preget og 17 stemte mot regjeringsplattformen. KrF har kort og godt en krevende tid i møte. Det kristendemokratiske partiet må samles for å kunne gjenoppstå.

Solbergs nye regjering blir den første borgerlige flertallsregjeringen siden Willoch. Tiden vil vise om Solberg-regjeringen klarer å bære både et splittet KrF, kombinert med et Venstre hvor det også har vært interne uenigheter i vinter. Statsministeren må kanskje kontrollere de to sentrumspartiene som marionettdukker, hvis dette samarbeidet skal vare til neste valg?

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s